Witaj!

To moja przestrzeń w świecie online. Rozgość się!

Jesteś tutaj mile widziana!

Co tutaj znajdziesz?

Porady jak prowadzić słodki biznes, aby był dochodowy. Jak poradzić sobie z obsługą klienta, pracownikami i byciem w świecie online. Czyli jednym słowem trafiłaś w dobre miejsce!

Blog

Znajdziesz tutaj wiedzę o słodkim biznesie, na bazie mojego doświadczenia.

Przydatne ebooki / pdf-y

Przygotowuję dla Ciebie przydatne materiały do pracy na co dzień jak i służące do rozwoju Twojego biznesu.

Wydarzenia

Zaglądaj tutaj – znajdziesz informacje o tym, co planuję w najbliższej przyszłości.

Znajdź mnie również na:

Blog

Wycena niejedno ma imię

Wycena niejedno ma imię

W moim życiu jest wiele przypadków, które są początkiem wspaniałych rzeczy. Podobnie było z powstaniem mojego słodkiego biznesu, z powstaniem grupy na facebooku, od której zaczął się biznes online i...

czytaj dalej
Czy na małym candy barze da się zarobić?

Czy na małym candy barze da się zarobić?

Tydzień temu na swoim profilu na instagramie pokazałam realizację małego candy baru urodzinowego. Na stole znalazło się 9 rodzajów słodyczy i tort. Każda osoba, która kiedykolwiek candy bar przygotowywała, wie ile pracy i czasu zajmuje przygotowanie takiego słodkiego stołu. Pojawiło się więc mnóstwo pytań: czy to się w ogóle opłaca? 

czytaj dalej
Social media nie sprzedają. Zadbane social media sprzedają jak szalone!

Social media nie sprzedają. Zadbane social media sprzedają jak szalone!

Social media nie sprzedają. Zadbane social media sprzedają jak szalone!

O tym, że social media to potężne narzędzie sprzedażowe, powiedziano już bardzo wiele. W słodkiej branży zwrócić uwagę trzeba na kilka aspektów, które w przypadku innego rodzaju działalności mogą nie mieć aż takiego znaczenia. Przygotowałam dla Was kilka porad, które warto od razu wdrożyć w życie!

czytaj dalej
Jej wysokość Pavlova

Jej wysokość Pavlova

uważany za jeden z najbardziej dostojnych i eleganckich deserów. Za jego nazwą stoi równie intrygująca historia
i… międzynarodowy spór, który rozstrzygać musieli antropolodzy.

czytaj dalej
Jeśli nie pracownia cukiernicza to co?

Jeśli nie pracownia cukiernicza to co?

Wszystkie zaczynamy biznes cukierniczy w podobny sposób-od słów „to jest pyszne, powinnaś sprzedawać swoje słodkości!”. Na początku myślisz, że to tylko takie uprzejme gadanie, ale gdy słyszysz ten tekst od kilku różnych osób to zaczynasz się zastanawiać czy może nie mają racji. W końcu trochę już napiekłaś tych babeczek, ciast, i tortów, to chyba trochę umiesz. A skoro tak, to może ktoś to kupi?

czytaj dalej
8 złotych zasad obsługi klienta

8 złotych zasad obsługi klienta

Obsługa klienta ma ogromne znaczenie w każdym biznesie. To właśnie od tego elementu często zależy czy klient zdecyduje się złożyć zamówienie u Ciebie czy u Twojej konkurencji. Niestety jest też niedoceniana przez usługodawców i traktowana po macoszemu. A to już duży błąd. 
Dziś chcę pokazać Wam, że obsługi klienta, jak tynkowania tortów, można się nauczyć 🙂 

czytaj dalej