fbpx

Witaj!

To moja przestrzeń w świecie online. Rozgość się!

Jesteś tutaj mile widziana!

Co tutaj znajdziesz?

Porady jak prowadzić słodki biznes, aby był dochodowy. Jak poradzić sobie z obsługą klienta, pracownikami i byciem w świecie online. Czyli jednym słowem trafiłaś w dobre miejsce!

Blog

Znajdziesz tutaj wiedzę o słodkim biznesie, na bazie mojego doświadczenia.

Przydatne ebooki / pdf-y

Przygotowuję dla Ciebie przydatne materiały do pracy na co dzień jak i służące do rozwoju Twojego biznesu.

Wydarzenia

Zaglądaj tutaj – znajdziesz informacje o tym, co planuję w najbliższej przyszłości.

Znajdź mnie również na:

Blog

Czy na małym candy barze da się zarobić?

Czy na małym candy barze da się zarobić?

Tydzień temu na swoim profilu na instagramie pokazałam realizację małego candy baru urodzinowego. Na stole znalazło się 9 rodzajów słodyczy i tort. Każda osoba, która kiedykolwiek candy bar przygotowywała, wie ile pracy i czasu zajmuje przygotowanie takiego słodkiego stołu. Pojawiło się więc mnóstwo pytań: czy to się w ogóle opłaca? 

czytaj dalej
Social media nie sprzedają. Zadbane social media sprzedają jak szalone!

Social media nie sprzedają. Zadbane social media sprzedają jak szalone!

Social media nie sprzedają. Zadbane social media sprzedają jak szalone!

O tym, że social media to potężne narzędzie sprzedażowe, powiedziano już bardzo wiele. W słodkiej branży zwrócić uwagę trzeba na kilka aspektów, które w przypadku innego rodzaju działalności mogą nie mieć aż takiego znaczenia. Przygotowałam dla Was kilka porad, które warto od razu wdrożyć w życie!

czytaj dalej
Jej wysokość Pavlova

Jej wysokość Pavlova

uważany za jeden z najbardziej dostojnych i eleganckich deserów. Za jego nazwą stoi równie intrygująca historia
i… międzynarodowy spór, który rozstrzygać musieli antropolodzy.

czytaj dalej
Jeśli nie pracownia cukiernicza to co?

Jeśli nie pracownia cukiernicza to co?

Wszystkie zaczynamy biznes cukierniczy w podobny sposób-od słów „to jest pyszne, powinnaś sprzedawać swoje słodkości!”. Na początku myślisz, że to tylko takie uprzejme gadanie, ale gdy słyszysz ten tekst od kilku różnych osób to zaczynasz się zastanawiać czy może nie mają racji. W końcu trochę już napiekłaś tych babeczek, ciast, i tortów, to chyba trochę umiesz. A skoro tak, to może ktoś to kupi?

czytaj dalej
8 złotych zasad obsługi klienta

8 złotych zasad obsługi klienta

Obsługa klienta ma ogromne znaczenie w każdym biznesie. To właśnie od tego elementu często zależy czy klient zdecyduje się złożyć zamówienie u Ciebie czy u Twojej konkurencji. Niestety jest też niedoceniana przez usługodawców i traktowana po macoszemu. A to już duży błąd. 
Dziś chcę pokazać Wam, że obsługi klienta, jak tynkowania tortów, można się nauczyć 🙂 

czytaj dalej
Największa wartość Słodkiego Klubu

Największa wartość Słodkiego Klubu

Dzisiejszy wpis będzie słodki do bólu, więc jak Ci to przeszkadza to sorry, musisz przeczytać coś innego. Dziś będę piać z zachwytu nad tym, jak dziewczyny ze Słodkiego Klubu poszły do przodu ze swoimi biznesami, w stylu, którego może im pozazdrościć niejeden z wielkich tego świata.

czytaj dalej
Nie ma magicznej różdżki

Nie ma magicznej różdżki

Myślisz sobie czasem: „Ona taka pewna siebie, skąd ona to ma?!”, „Ludzie są albo pewni siebie, albo nie”, „Ja już tak mam, że nie wierzę w siebie”?  Wierzysz, że jest jakiś magiczny, tajemny sposób...

czytaj dalej
Marzenia się spełniają

Marzenia się spełniają

Z pieczenia muffinek dla dziecka zrodziła się miłość do wypieków i tworzenia nowych połączeń smaków i tekstur. Z pasji do pisania nowych przepisów i dzielenia się nimi, zrodziła się propozycja udziału w programie Dzień Dobry TVN.

czytaj dalej