Witaj!
To moja przestrzeń w świecie online. Rozgość się!
Jesteś tutaj mile widziana!
Co tutaj znajdziesz?
Porady jak prowadzić słodki biznes, aby był dochodowy. Jak poradzić sobie z obsługą klienta, pracownikami i byciem w świecie online. Czyli jednym słowem trafiłaś w dobre miejsce!


Blog
Znajdziesz tutaj wiedzę o słodkim biznesie, na bazie mojego doświadczenia.
Przydatne ebooki / pdf-y
Przygotowuję dla Ciebie przydatne materiały do pracy na co dzień jak i służące do rozwoju Twojego biznesu.

Wydarzenia
Zaglądaj tutaj – znajdziesz informacje o tym, co planuję w najbliższej przyszłości.
Blog
Planowanie pracy na cały tydzień
Wraz z odblokowaniem części obostrzeń ruszyła fala zamówień. Czekaliśmy na to długo i aż chciałoby się krzyczeć z radości, że w końcu jest pełny kalendarz… ale zamiast tego jest płacz bo nie jesteśmy w stanie zrealizować wszystkich napływających zamówień.
Dlaczego lepiej zrobić własne słodycze dla dzieci zamiast kupować im lody Ekipy?
Na wstępie powiem, że nie mam nic do lodów Ekipy, próbowałam ich i faktycznie mają ładne papierki (jak je wyrzucałam to poczułam się jak Pablo Escobar palący pieniędzmi w piecu). Za nic w świecie nie przemierzałabym jednak warszawskich spożywczaków z dzieckiem, żeby na nie zapolować!
Czy na małym candy barze da się zarobić?
Tydzień temu na swoim profilu na instagramie pokazałam realizację małego candy baru urodzinowego. Na stole znalazło się 9 rodzajów słodyczy i tort. Każda osoba, która kiedykolwiek candy bar przygotowywała, wie ile pracy i czasu zajmuje przygotowanie takiego słodkiego stołu. Pojawiło się więc mnóstwo pytań: czy to się w ogóle opłaca?
Social media nie sprzedają. Zadbane social media sprzedają jak szalone!
Social media nie sprzedają. Zadbane social media sprzedają jak szalone! O tym, że social media to potężne narzędzie sprzedażowe, powiedziano już bardzo wiele. W słodkiej branży zwrócić uwagę trzeba na kilka aspektów, które w przypadku innego rodzaju działalności mogą nie mieć aż takiego znaczenia. Przygotowałam dla Was kilka porad, które warto od razu wdrożyć w życie!
Jej wysokość Pavlova
uważany za jeden z najbardziej dostojnych i eleganckich deserów. Za jego nazwą stoi równie intrygująca historia
i… międzynarodowy spór, który rozstrzygać musieli antropolodzy.
Jeśli nie pracownia cukiernicza to co?
Wszystkie zaczynamy biznes cukierniczy w podobny sposób-od słów „to jest pyszne, powinnaś sprzedawać swoje słodkości!”. Na początku myślisz, że to tylko takie uprzejme gadanie, ale gdy słyszysz ten tekst od kilku różnych osób to zaczynasz się zastanawiać czy może nie mają racji. W końcu trochę już napiekłaś tych babeczek, ciast, i tortów, to chyba trochę umiesz. A skoro tak, to może ktoś to kupi?
8 złotych zasad obsługi klienta
Obsługa klienta ma ogromne znaczenie w każdym biznesie. To właśnie od tego elementu często zależy czy klient zdecyduje się złożyć zamówienie u Ciebie czy u Twojej konkurencji. Niestety jest też niedoceniana przez usługodawców i traktowana po macoszemu. A to już duży błąd.
Dziś chcę pokazać Wam, że obsługi klienta, jak tynkowania tortów, można się nauczyć 🙂
ABC fotografii kulinarnej wg mums_inthekitchen
Około 4 lata temu, będąc wówczas w ciąży z moim 3 dzieckiem, stwierdziłam, że fajnie byłoby nauczyć się robić zdjęcia kulinarne, na którego bloga miałam w planach założyć. Przeszukałam wówczas internet wzdłuż i wszerz i znalazłam kurs w Warszawie u niesamowitej osoby.
Największa wartość Słodkiego Klubu
Dzisiejszy wpis będzie słodki do bólu, więc jak Ci to przeszkadza to sorry, musisz przeczytać coś innego. Dziś będę piać z zachwytu nad tym, jak dziewczyny ze Słodkiego Klubu poszły do przodu ze swoimi biznesami, w stylu, którego może im pozazdrościć niejeden z wielkich tego świata.
Słodki Klub – podsumowanie I edycji
Słodki Klub powstał z myślą o tych wszystkich, którzy chcą otworzyć swój własny biznes, ale.. Nie wiedzą od czego zacząć Nie potrafią poukładać sobie chronologicznie zadań Nie wierzą we...
Nie ma magicznej różdżki
Myślisz sobie czasem: „Ona taka pewna siebie, skąd ona to ma?!”, „Ludzie są albo pewni siebie, albo nie”, „Ja już tak mam, że nie wierzę w siebie”? Wierzysz, że jest jakiś magiczny, tajemny sposób...
Marzenia się spełniają
Z pieczenia muffinek dla dziecka zrodziła się miłość do wypieków i tworzenia nowych połączeń smaków i tekstur. Z pasji do pisania nowych przepisów i dzielenia się nimi, zrodziła się propozycja udziału w programie Dzień Dobry TVN.