Moje polecajki

Prowadzenie Firmy | 4 Komentarze

Często pytacie mnie o to czy polecam jakąś rzecz, z jakich sklepów zamawiam poszczególne produkty, gdzie się zaopatruję w pudełka, podkłady, wsporniki do tortów itp.

Dlatego zebrałam w jednym miejscu wszystkie swoje polecajki i to, co u mnie się sprawdza rewelacyjnie i co mogę Wam z czystym sumieniem zarekomendować.

Od kilku firm udało mi się nawet zdobyć kody rabatowe dla Was 🙂

Sklepy internetowe, z których korzystam najczęściej:

aledobre.pl
Mają bardzo bogatą ofertę. Jeżeli szukam produktów Wiltona, to wiem, że w Ale Dobre znajdę ich najwięcej. Szybka przesyłka i życzliwa obsługa klienta sprawiają, że często zaglądam na ich stronę.
Ostatnio w ofercie pojawiły się mąki. Jestem ich bardzo ciekawa. Jak tylko przetestuję, dam znać 🙂

Kod rabatowy dla Was:
X6A10X46 działa do końca roku na wszystkie produkty (oprócz tych przecenionych).
Daje 10% rabatu.

sklepsłodkapasja.pl
Moje ulubione masy do figurek, narzędzia, barwniki – wszystko w jednym miejscu.
A torby na torty? Noooo, hicior. Musicie koniecznie je zobaczyć.

torcik.net
Pokochałam ten sklep za barwniki Rolkem i tak z nimi zostałam do dziś. Mają ogromny asortyment. Nie tylko nadążają za trendami, oni je tworzą.

cukieteria.pl
Mają wszystko: od prażynki, poprzez czekoladę aż po blachy i maty do monoporcji. Mega wybór!

pastrycreation.pl
Wszystko, co niezbędne do makaroników kupuję w tym właśnie sklepie. Od mąki migdałowej, po barwniki i pulpy owocowe. Wszystko sprawdza mi się w 100%.
Sok z yuzu, ekstrakt z jaśminu czy pektyna NH? Te wszystkie skarby znajdziecie właśnie w Pastry Creation.

towaryniezwykle.pl
Uwielbiam konfitury w tortach i jako nadzienie do babeczek. Niestety nie zawsze jestem w stanie wyprodukować ich tyle, żeby starczyło na cały sezon jesienno-zimowy. Wtedy z pomocą przychodzą Towary Niezwykłe. Ich konfitury to mistrzostwo świata! Niestandardowe połączenia smaków, np. Owoce leśne z żubrówką albo jeżyna z brandy. Urozmaicą każdy słodki wypiek.

Na hasło: ula otrzymacie 10% rabatu.

P.S. Uwielbiam też musztardę figową. Każdy zakup w tym sklepie kończy się zamówieniem też musztardy 😉

A teraz moje must have w pracowni:

Ranty
Bez nich nie wyobrażam już sobie składania tortów i pieczenia biszkoptów. To mój nr 1 w pracowni. Używam rantów regulowanych od Dorosiowe Ranty. Najstarsze modele mają 5 lat, najnowsze są ze stycznia tego roku. Widać różnicę w jednych i drugich produktach ale ze wszystkich jestem równie zadowolona.
Od Dorosia mam jeszcze skrobki i też jestem zadowolona. Czaję się od jakiegoś czasu na talerz obrotowy. Pracowałam na nim na jednym ze szkoleń cukierniczych i był bardzo fajny, stabilny, lekko się kręcił. Wiem, że kiedyś będzie mój 🙂

Kod rabatowy dla Was: DRrantyUla daje 20% rabatu w sklepie: sklep.drranty.pl

Podkłady pod torty
Wiadomo, że bez nich nie będzie fajnego efektu. Od kilku lat korzystam z podkładów Alexander Print. Kocham te podkłady za ich jakość. Można je czyścić z czarnego barwnika, szorować, skrobać i nic się im nie dzieje.
Osobiście bardzo lubię w nich ten element personalizacji jaki daje mi grawer. To taka kropka nad i 🙂
Duże torty – te dla 200 osób też robię na tych właśnie podkładach. Są stabilne. Dają radę, wytrzymują ciężar.

Wsporniki
Gdybym za każdą odpowiedź na pytanie “gdzie kupujesz wsporniki” dostawała złotówkę, byłabym milionerką 😛
Kiedy nagrałam filmik o tortach piętrowych cały zapas został wykupiony w 2 tygodnie. Cały półroczny zapas.
Te wsporniki są moim hitem i nie zamienię ich na żadne inne (chyba, że sama zacznę produkować wsporniki, haha).
Cienkie, bardzo wytrzymałe, idealne nawet do dużych tortów piętrowych. Robię na nich nawet 6-piętrowce.
Producent: MARTELLATO
Wsporniki są dostępne w sklepie sweetdecor.pl

Kartony i pudełka na torty
To też jedno z najczęściej pojawiających się pytań.
Praktycznie od początku od kiedy istnieje moja firma zaopatruję się w kartony i pudełka wszelkiej maści w sklepie As-Inter-Box.
Próbowałam różnych pudełek, przejechałam setki kilometrów w poszukiwaniu idealnych kartonów na babeczki. Te, które były dostępne na rynku były za niskie, kiepskiej jakości. Masakra! Nie mogłam do byle jakiego pudełka włożyć babeczki za 10 zł. Pudełko musiało być extra.
Kiedy w końcu trafiłam na As Inter Box, zostałam z nimi aż do dziś. Teraz kupuję od nich nie tylko pudełka na babeczki ale też pudełka na torty, makaroniki i duże opakowania transportowe. Jakość tych kartonów jest rewelacyjna.

Ten wpis to początek nowej serii z moimi poleceniami. Będzie nie tylko o produktach związanych z cukiernictwem, ale też o książkach biznesowych, warsztatach i o wszystkim tym co Was interesuje wokół słodkiego biznesu 🙂
Dajcie mi znać jakie produkty/usługi Was interesują

Ten artykuł nie jest sponsorowany. Nie otrzymuję żadnych profitów za polecenie. Najważniejsze dla mnie jest to, żeby polecane przeze mnie produkty/sklepy były najlepsze i tylko takie znajdziecie na moim blogu.

4 komentarze

  1. Rysia

    Ula bo mówiłaś że jak robisz zamówienia firmowe to wtedy nie dajesz swojej naklejki na pudełka. A jak z podkładem? Bez graweru czy z grawerem? I też jak robisz torty weselne to też na pokładzie z grawerem?

  2. Sylwia

    Ula, jesteś Wielka że dzielisz się z nami kolejny raz swoją wiedzą. Czekam z niecierpliwością na polecajki dotyczące książek biznesowych.

  3. Marta

    Hej Ula. Na talerz obrotowy od Marcina czaiłam się jakiś czas 😀 teraz mam go u siebie i nie wyobrażam sobie pracy bez niego. Super wpis na pewno skorzystam z rekomendacji <3 Dziękuję i czekam na propozycje książek biznesowych 🙂

  4. Ann

    Czy kody już nie działają ?

Autorka Bloga: Ula Stępniak

Bazując przez lata tylko na jednym produkcie, zbudowałam firmę, która generuje co roku setki tysięcy złotych przychodu. Współpracuję z największymi firmami w kraju: CD Project, Chanel, Skanska, Pandora.
Od lat pracuję nad swoim rozwojem w zakresie marketingu i pomagam innym kobietom wdrożyć go w życie, aby ich słodki talent zaowocował zyskownym biznesem.

Ostatnie wpisy

Samotność w biznesie

Moi rodzice całe życie pracowali w tzw budżetówce. 25 lat u jednego pracodawcy bo pracę trzeba szanować i się cieszyć z tego, co jest. Nieważne, że szef ciśnie i bierzesz robotę do domu nie mając za to dodatkowej zapłaty. Nieważne, że beczysz z bezsilności, a pójście...

Najczęstsze błędy podczas przygotowania bezy

Beza może być za każdym razem idealna. Ten proces może być powtarzalny, niezależnie od wilgoci panującej w pomieszczeniu. Aby tak było, poznaj garść wskazówek na dobry początek oraz dowiedz się, jakie są najczęściej popełniane błędy podczas przygotowania tego deseru....

Jak dobrze dekorować słodycze?

Ryzykujesz utratę zainteresowania w tłumie konkurencji na rynku, gdzie oferta zlewa się w morzu reklam, a przesyt zdjęć, filmów i reelsów jest nieunikniony. Dzisiaj estetyka to klucz, a dodatkowa personalizacja obiecuje pełnię...