fbpx
Komponowanie jesienno-zimowego menu

Komponowanie jesienno-zimowego menu

W swojej pracowni zmieniam menu tortowe dwa razy w roku. To, co najbardziej uwielbiam w swojej pracy to właśnie testowanie, komponowanie, odkrywanie smaków i tekstur. Co tworzy idealny klimat jesienno-zimowy w słodkim menu? Przyprawy, czekolada, miód i orzechy.....

czytaj dalej
Jego wysokość tort!

Jego wysokość tort!

Nasz król, nasza praca, nasza pasja… tort. Czy zastanawiałyście się kiedyś, jak to w ogóle się stało, że zagościł na naszych stołach? I dlaczego przeważnie jest okrągły? Dziś zapraszam na historyczno-ciekawostkowy wpis na temat tego, jak to z tym tortem na przestrzeni...

czytaj dalej
A jak Ty dbasz o swój samorozwój?

A jak Ty dbasz o swój samorozwój?

Patrzysz na osoby, które uczą się czegoś nowego z podziwem, czy raczej z powątpiewaniem? Gdy słyszysz propozycję nauczenia się czegoś, zmiany to wchodzisz w to chętnie, czy raczej myślisz – to nie dla mnie, albo to JUŻ nie dla nie? Każdy wiek jest dobry na to, aby...

czytaj dalej
Historia pewnego tortu

Historia pewnego tortu

Opowiem Wam historię tortu, który był tak pyszny i wyjątkowy, że o prawa do niego toczono wielkie boje. Tort, przez który ktoś zbankrutował, a ktoś inny zbił majątek. O jaki tort chodzi? Czekoladowy tort przełożony marmoladą morelową i oblany polewą czekoladową. Król...

czytaj dalej
Sesja stylizowana – czy warto?

Sesja stylizowana – czy warto?

Tydzień temu pisałam o tym, jak zacząć przygodę z candy barami. Jednym z pomysłów na stworzenie portfolio była sesja stylizowana. Dziś opowiem Wam o tym, czy warto wziąć udział w takiej sesji. A może nie czy warto tylko... kiedy warto. Zanim opiszę swoje doświadczenia...

czytaj dalej