JEDYNE TAKIE SPOTKANIE DLA OSÓB, KTÓRE ZAJMUJĄ SIĘ
SŁODKIM BIZNESEM W POLSCE
edukacja
rozwój
wiedza techniczna
DLACZEGO WARTO WZIĄĆ UDZIAŁ?
cały dzień wypełniony prelekcjami specjalistów z branży, w której działasz
wykłady ze specjalistami, którzy podzielą się wiedzą w dziedzinach potrzebnych do rozwoju Twojego biznesu
rozmowy z osobami, które robią dokładnie to co TY!
możliwość nawiązania relacji biznesowych z przedsiębiorcami
historie i doświadczenia osób, które mają tą samą pasję co Ty
obecność firm z branży


Centrum Łodzi

Organizatorka Ula Stępniak

Wygodna przestrzeń hotelowa

Przerwy kawowe

Przestronna sala konferencyjna
DLA KOGO?
JEŚLI DOPIERO ZACZYNASZ
poznasz inspirujące osoby, które zaczynały tak jak Ty
dowiesz się od czego zacząć
otrzymasz konkretne wskazówki co jest najważniejsze
nauczysz się w jaki sposób pozyskiwać klientów
usłyszysz historie kobiet, które odniosły sukces
JEŚLI MASZ JUŻ SWÓJ BIZNES
spotkasz się z osobami, które robią to samo co Ty
dowiesz się jak dobrze prowadzić słodki biznes
otrzymasz dawkę inspiracji i motywacji
nauczysz się wielu kwestii technicznych, które do tej pory były niezrozumiałe
usłyszysz jak budować swoją markę osobistą
Rozwój
firmy
- Poznasz historię URSZI
- Dowiesz się czy można wystartować od zera i po 1 roku obsługiwać największe firmy w Polsce
-
Poznasz sposoby na dotarcie do nowych klientów
Aspekty techiczne
- Co musisz wiedzieć o HACCP aby działać bez stresu
- Nauczysz się, która masa cukrowa jest dobra do czego
- Wszystko, co powinnaś wiedzieć o barwnikach
Marketing i sprzedaż
- Od czego zacząc działania marketingowe gdy nikt Cię nie zna
- Jak zwiększyć obrót bez zwiększania ilości swojej pracy?
- Gdzie powinnaś być w sieci?
Rozwój osobisty
- Zwiększysz pewność siebie, co przełoży się na wzrost obrotu
- Jak wykorzystać krytykę w swojej firmie
-
Dlaczego asertywność pomaga w prowadzeniu biznesu
PR
w firmie
- Czy PR w małej firmie ma znaczenie?
-
Dowiesz się jak komunikować się z mediami
-
Co zrobić aby media Cię zauwazyly i chciały z Tobą współpracować?
ORGANIZATORKA
ULA STĘPNIAK
Od 9 lat prowadzi pracownię cukierniczą Słodki Muffin w Warszawie.
Autorka wielu tortów, m.in. dla Sir Paula Mc’Cartneya, kreatorka smaku i przedsiębiorczyni.
Na jej webinary zapisuję się co miesiąc ponad 800 osób, a Facebokowe wyzwanie zgromadziło ponad 1000 uczestników
zainteresowanych jej wiedzą o wycenie tortów.
Jest autorką ebooka ”Tajemnice Słodkiego Biznesu” oraz wielu artykułów branżowych na swoim blogu.
Pasję do robienia tortów łączy z byciem mamą dwójki
słodkich łobuziaków oraz kibicowaniem meczom piłki siatkowej.
AGENDA I PRELEGENCI
9:00 - 10.00
REJESTRACJA
10:00 - 11.00
Przywitanie, rozpoczęcie konferencji
Obszar wystąpienia: Moja historia: Pozyskiwanie klientów
11:00 - 11.40
ANGELIKA CHWYĆ
Obszar wystąpienia: Właściwości mas cukierniczych i barwników
11:40 - 12.10
Przerwa kawowa
12:10 - 12.50
AGNIESZKA DANOWSKA-TOMCZYK
Obszar wystąpienia: Czy PR jest potrzebny w Słodkim Biznesie?
12:50 - 13.30
JOANNA SŁAWIŃSKA
Obszar wystąpienia: Rozwój osobisty poprzez trening mentalny
13.30 - 14.10
MARTA TETERYCZ
Obszar wystąpienia: HACCP Wspomagamy Gastronomię
14:10 - 15.10
Lunch
15.10 - 15.50
ULA STĘPNIAK i … niespodzianka
Temat wystąpienia: w przygotowaniu
15.50 - 16.30
MAGDALENA SADOWSKA
Obszar wystąpienia: Marketing w Słodkim Biznesie
16.30 - 17.10
17:10 - 17.40
Przerwa kawowa
17.40 - 17.55
PRELEGENT
Temat wystąpienia
17.55 - 18.15
Temat wystąpienia – to wy zadecydujecie o tym, co omówi prelegent z obszaru, który jest jego specjalizacją. Planujemy serię LIVE’ów abyście mogli poznać osoby występujące i zasugerować im temat.
PRELEGENCI
Ula Stępniak
Od 9 lat prowadzi pracownię cukierniczą Słodki Muffin w Warszawie. Autorka wielu tortów, m.in. dla Sir Paula Mc’Cartneya, kreatorka smaku i przedsiębiorczyni.
Na jej webinary zapisuję się co miesiąc ponad 800 osób, a Facebokowe wyzwanie zgromadziło ponad 1000 uczestników
zainteresowanych jej wiedzą o wycenie tortów.
Jest autorką ebooka ”Tajemnice Słodkiego Biznesu” oraz wielu artykułów branżowych na swoim blogu. Były gościem „Pytanie na śniadanie” oraz udzieliła wielu wywiadów m. in. Polskatimes, Niezależna, Wyborcza.pl, Cukiernictwo i piekarstwo
Pasję do robienia tortów łączy z byciem mamą dwójki słodkich łobuziaków oraz kibicowaniem meczom piłki siatkowej.
Urszula Janusz / Firma: Słodki Stół / Urszi
Gdybym mogła pomalowałabym świat na różowo, przysięgam!
Cukiernik samouk 😀
Od prawie 6 lat zajmuje się kompleksowa organizacją słodkich stołów na wszelkiego rodzaju imprezach, a moja firma jest pierwszą tego typu w Polsce. Dodatkowo mam małą cukiernię w Tarczynie pod Warszawą, gdzie każdy może wejść i poczuć się choć trochę jak ja na codzień 😉 Jestem też autorką 2 ebooków, dzięki którym mam nadzieję, że każdy będzie umiał i chciał przygotować słodkie co nieco w zaciszu własnego domu 🙂
Angelika Chwyć
Dekoratorka cukiernicza, projektantka. Członkini Kulinarnej kadry Narodowej – „Poland National Culinary Team” u boku której zdobyła złoty medal w kategorii „Artystyczna Dekoracja Cukiernicza” za najwyżej ocenianą pracę podczas Pucharu Świata w Luxemburgu w 2018 r. Dwukrotnie stanęła na podium Mistrzostw Polski (2017, 2019) zdobyła również złote odznaczenie oraz III i II miejsce w kategorii podczas Cake International Birmingham (2017, 2019)
Modelowanie i dekoracja towarzyszy jej od ponad 20 lat, specjalizuje się w tworzeniu cukrowo-czekoladowych figurek zdjęć oraz charakterystycznych symetrycznych wzorach inspirowanych kalejdoskopem i mandalą.
Zamiłowanie do projektowania ubioru i biżuterii z powodzeniem przenosi na artystyczną dekorację cukierniczą. Od lat doskonali techniki, które samodzielnie opracowała i z przyjemnością dzieli się nimi z miłośnikami modelowania i sztuki cukierniczej.
Marta TETERYCZ
Audytor systemów ds. HACCP, współzałożycielka firmy wspomagamy.pl
Edukuje na temat zachowania jakości i bezpieczeństwa żywności. Swoim doświadczeniem dzieli się na blogu. Zawodowo zajmuje się przygotowaniem lokali gastronomicznych i branż żywieniowych pod kątem wymogów Inspekcji Sanitarnej, tworząc dla nich indywidualną dokumentacje GHP/GMP i księgi HACCP.
Joanna Sławińska
Trener mentalny, mówca. Pomaga klientom, głównie kobietom, zostawić za sobą trudne doświadczenia i zbudować nowe, dobre życie. Na własnych warunkach, takie, jakie chcą i o jakich marzą. Jest autorką książki napisanej z Jakubem B. Bączkiem „Trening mentalny, czyli o dobrym życiu”.
Magdalena Sadowska
Przedsiębiorca od zawsze. Wieloletnie doświadczenie zdobyła w sprzedaży oraz w marketingu. Uwielbia sprzedawać, tworzyć lejki sprzedażowe i dowozić rezultat. Przez lata działała w reklamie, zajmowała się sprzedażą usług finansowych, prowadziła przez wiele lat oddział dla jednej z korporacji ubezpieczeniowych.
Bardzo kreatywna, lubi współpracować z osobami, które tworzą środowisko wspierające nowe rozwiązania. Pasjonatka nowych rozwiązań.
Twórcza w nowe i skuteczne pomysły dla swoich Klientów. To jej zawdzięczacie widoczność Uli online, od początku zajmuje się marketingiem ulasteonaik.pl.
Może pomóc i Tobie, wystarczy, że przyjedziesz na Konferencję.
Agnieszka Danowska-Tomczyk
Dziennikarka kulinarna, specjalistka ds. PR. Na co dzień rzecznik prasowy łódzkiej Manufaktury. Doświadczenie w pisaniu zdobywała w Gazecie Wyborczej w Łodzi, gdzie przez 4 lata pisała o łódzkiej gastronomii, współpracowała również z opiniotwórczym portalem JemywŁodzi.pl. Wykładowczyni Uniwersytetu Łódzkiego, gdzie prowadzi zajęcia z dziennikarstwa kulinarnego oraz PR.
Dziś m.in. wspiera PR-owo najemców Manufaktury, wśród których aż 80 reprezentuje branżę gastronomiczną.
Podczas konferencji opowie o arkanach PR-u jako metodzie skutecznej komunikacji, zahaczy również o zagadnienia związane z brandingiem.
W swojej prelekcji przekona uczestników Słodkiej Konferencji, że prowadzenie działań PR nie musi wiązać się z ogromnym budżetem, a raczej opiera się na niesztampowym myśleniu i twórczym podejściu do swojego biznesu.
TWOJA INWESTYCJA
BILETY EARLY BIRDS
wpisz kod: teraz i obniż cenę biletu o 70zł!
STANDARD
PEŁNA CENA 690 ZŁSTANDARD PLUS
PEŁNA CENA 750 ZŁVIP
PEŁNA CENA 1150 ZŁ- Całodzienny udział w konferencji (wartość 750 zł)
- Przerwy kawowe
- Ebook Uli Stępniak – Tajemnice słodkiego biznesu (wartość 149 zł)
- Miejsce w pierwszym rzędzie
- Lunch z organizatorką i prelegentami w wydzielonym miejscu
- 1 wspólne spotkanie online w lutym 2020r – 1,5h z organizatorką Ulą Stępniak
- 0,5h konsultacje z Magdaleną Sadowską dot. marketingu Twojej firmy dla każdej osoby
- Rant premium do pieczenia ciast i tortów z podziałką (średnica: 12 – 15 cm) – od Dorosiowych Rantów
- TYLKO 10 miejsc
- Zakup przez paypal TUTAJ
- Pakiet 2 biletów ze zniżką (2 x 900 zł) TUTAJ

Najczęściej zadawane pytania
– informacje ogólne –
Kiedy i gdzie odbędzie się Słodka Konferencja?
Słodka Konferencja odbędzie się 26.01.2020 roku w Łodzi, w hotelu Ambasador Premium, dokładną lokalizację znajdziesz TUTAJ.
Udział w wydarzeniu jest płatny, ilość miejsc jest ograniczona.
Kto może uczestniczyć w wydarzeniu?
Słodka Konferencja jest skierowana do osób, które kochają wszystko to, co związane ze słodkościami. Jeśli na samą myśl o kolejnym torcie świecą Ci się oczy, a kiedy widzisz nowy brokat dostajesz bzika, to znaczy, że to wydarzenie Ciebie!
Czy muszę prowadzić własną działalność, żeby wziąć udział w Konferencji?
Nie ma takiej konieczności. Wziąć udział może się każdy.
Ile kosztuje udział w Słodkiej Konferencji?
Udział jest płatny. Cennik znajdziesz TUTAJ
Kiedy rusza sprzedaż biletów?
Na bieżąco będziemy informować o sprzedaży biletów. Warto śledzić nasze profile społecznościowe. Facebook: Słodka Konferencja i Ula Stępniak .
Jak dowiem się o poprawnej sprzedaży?
Wszystkie informacje otrzymasz na adres mailowy podany podczas rejestracji. Pamiętaj, żeby zajrzeć do folderu SPAM i Oferty, bo tam czasami trafiają maile.
Czy kolejność zgłoszeń ma znaczenie?
Tak, bo liczba miejsc jest ograniczona wielkością sali konferencyjnej.
Czy w Słodkiej Konferencji mogą uczestniczyć osoby niepełnosprawne?
Tak, obiekt jest przystosowany do osób niepełnosprawnych i każdy uczestnik, który zaznaczy taką informację w formularzu zgłoszeniowym, będzie mógł zaprosić ze sobą osobę towarzyszącą, która będzie jego towarzyszem. Nie zapewniamy tłumacza języka migowego, jednak nie będzie problemu, jak taka osoba przybędzie na konferencję, jako osoba towarzysząca.
Czy dzieci mogą wziąć udział w konferencji?
Niestety nie. Wydarzenie jest skierowane do osób dorosłych.
Czy mogę zabrać zwierzaka?
Niestety, Twój pupil musi zostać w domu. Nie ma możliwości przebywania ze zwierzętami na terenie hotelu.
Nie mogę się pojawić na konferencji, czy mogę komuś oddać swój bilet?
Oczywiście, prosimy tylko o informację w tej sprawie na 7 dni przed wydarzeniem na adres mailowy
Czy zapewniacie nocleg i dojazd do Łodzi?
Zarówno nocleg, jak i dojazd do Łodzi należy zapewnić sobie na własną rękę.
Czy zapewniacie lunch?
Wszystkim uczestnikom zapewniamy przerwy kawowe.
Lunch można będzie wykupić osobno w hotelu, informację o tym przekażemy najpóźniej na 2 tygodnie przed konferencją drogą mailową.
Można też skorzystać w restauracji i innych pukntów gastronomicznych położonych niedaleko np w Galerii Łódź (5 min pieszo od miejsca konferencji).
Uczestnicy z biletami VIP mają zapeniony lunch z główną organizatorką Ulą Stępniak i prelegentami na terenie hotelu
Kiedy i gdzie mogę odebrać swój identyfikator?
Identyfikator można będzie odebrać na konferencji. Rejestracja uczestników rusza o godzinie 9.00 w dniu Konferencji, czyli 26.01.2020r. (niedziela)
– partnerzy –
Czym jest Słodka Konferencja?
Słodka Konferencja to ogólnopolskie wydarzenie skierowane do pasjonatów z branży cukierniczej, zarówno amatorów jak i zawodowców.
Wśród prelegentów będą osoby ze świata słodkiego biznesu, jak i osoby wspierające biznes, tak aby prężnie się rozwijał.
Co zyskuję jako partner Słodkiej Konferencji?
Stając się partnerem wydarzenia, twoja marka bezpośrednio dociera do setek pasjonatów cukiernictwa.
To możliwość zbudowania pozytywnego wizerunku i prezentacji marki, o której uczestnicy mogą się dowiedzieć i podjąć bezpośrednią współpracę po konferencji.
Jak mogę podjąć współpracę ze Słodką Konferencją?
Pomożemy reprezentowanej przez Ciebie marce efektywnie współpracować z uczestnikami. Skontaktuj się z nami bezpośrednio, aby poznać szczegóły. Informacje kontaktowe znajdują się poniżej.
Partnerzy




MEDIA


Patronat Medialny





Masz pytania?
Potrzebujesz pomocy?
Anna Mikians
w sprawie biletów: bilety@slodkakonferencja.pl
media, partnerzy:
partnerzy@slodkakonferencja.pl
Masz pytania?
Potrzebujesz pomocy?
Anna Mikians
w sprawie biletów: bilety@slodkakonferencja.pl
media, partnerzy:
partnerzy@slodkakonferencja.pl